Şu an tarayıcınız Javascript kullanımını engelliyor ya da desteklemiyor.

Sitemizi verimli gezebilmeniz için tarayıcınızın Javascript özelliğini açmanız gerekmektedir.

KİK Kararları Mahkeme Kararları Hakkında Mahkeme Kararı Olan KiK Kararları Detaylı Arama
Özel güvenlik ihale kapsamında istenilen araçlara yönelik D2 yetki belgesi istenilebilir mi? 0
Yazdır

     Bu karar, mevzuat değişikliği nedeniyle geçerliğini yitirmiştir.
     Güncel kararlar için tıklayınız..
 

KAMU İHALE KURUL KARARI

Toplantı No : 2015/071

Gündem No : 11

Karar Tarihi : 09.12.2015

Karar No : 2015/UH.I-3285

Şikayetçi:

A.G.M. Özel Güvenlik Koruma ve Eğitim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

İhaleyi Yapan Daire:

Erzincan Belediye Başkanlığı Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü

Başvuru Tarih ve Sayısı:

11.11.2015 / 88431

Başvuruya Konu İhale:

2015/140741 İhale Kayıt Numaralı "Özel Güvenlik Hizmet Alımı" İhalesi

Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme:

Karar:

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER:

Başkan: Mahmut GÜRSES

Üyeler: II. Başkan Kazım ÖZKAN, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ, Dr. Mehmet AKSOY

BAŞVURU SAHİBİ:

A.G.M. Özel Güv. Kor. ve Eğt. Hiz. Tic. Ltd. Şti.,

İskenderpaşa Mah. Dervişoğlu Sok. Turhan İşhanı Kat: 6 D: 5 TRABZON

İHALEYİ YAPAN İDARE:

Erzincan Belediye Başkanlığı Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü,

Behçelievler Mah. Halitpaşa Cad. 24050 ERZİNCAN

BAŞVURUYA KONU İHALE:

2015/140741İhale Kayıt Numaralı “Özel Güvenlik Hizmet Alımı” İhalesi

KURUM TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME:

Erzincan Belediye Başkanlığı Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 24.11.2015 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilen “Özel Güvenlik Hizmet Alımı” ihalesine ilişkin olarak A.G.M. Özel Güv. Kor. ve Eğt. Hiz. Tic. Ltd. Şti.nin 28.10.2015 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 13.11.2015 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 11.11.2015 tarih ve 88431 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 11.11.2015 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.

Başvuruya ilişkin olarak 2015/2909 sayılı itirazen şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.

KARAR:

Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi.

İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle,

1) İdari Şartname’nin “İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri” başlıklı 7’nci maddesinde servis aracı için D2, kontrol aracı için K2 belgelerinin teklif dosyasında sunulması gerektiği yönünde düzenlemenin yer aldığı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’da özel güvenlik şirketinin münhasıran özel güvenlik hizmeti ile iştigal etmesi gerektiğinin belirtildiği, İdari Şartname’de istenen belgelerin alınabilmesi için taşımacılık faaliyetlerinde bulunulması gerektiği, özel güvenlik firmasının taşımacılık faaliyetinde bulunamayacağı ve 5188 sayılı Kanun kapsamında kurulan bir özel güvenlik şirketinin D2 ve K2 yetki belgelerini almasının mümkün olmadığı, yapılan düzenlemenin mevzuata aykırı olduğu, ihale konusu iş kapsamında istenilen araçların isteklilerin kendi malı ya da kiralama yoluyla mı temin edilmesi ile ilgili İdari Şartname’nin 7.5.2’nci maddesinde herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı, isteklilerden D2 ve K2 belgelerinin yeterlilik kriterleri adı altında istenilmesinin anlaşılamadığı, idare tarafından hazırlanan ihale dokümanının mevzuata aykırı olduğu,

2) Teknik Şartname’nin “Tarafların sorumlulukları” başlıklı 5’inci maddesinde ihale konusu iş kapsamında istenilen araçların bakım - onarım, muayenesi vs. giderlerinin yükleniciye ait olduğunun belirtildiği, ancak araçların günlük veya aylık kat edeceği km’nin belirtilmemiş olmasının tekliflerini hazırlarken tereddüt oluşturduğu, zira araçların bakımı, lastik, akü vb. gibi giderlerin yapılacak olan km’ye göre hesaplanması gerektiği, ayrıca İdari Şartname’nin 25’inci maddesinde araçların işin süresi boyunca yapacak olduğu km’leri ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamış olmasının mevzuata aykırı olduğu,

3) Teknik Şartname’nin “Personel Organizasyonu” başlıklı 8’inci maddesinde “Bayan ve Erkek personel Tercihen 22 - 35 yaş arası olmak (erkekler için askerlik hizmetini yapmış olmak)” ifadelerine yer verildiği, bu durumun Anayasanın 5 numaralı Çalışma ile ilgili hükümler başlıklı Çalışma hakkı ve ödevi bölümünün 49’uncu maddesi hükmü ile 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a aykırı olduğu iddialarına yer verilmiştir.

Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

1) Başvuru sahibinin 1’inci iddiasına ilişkin olarak:

İdari Şartname’nin “İhale konusu işe ilişkin bilgiler” başlıklı 2’nci maddesinde ihale konusu işin adının “Özel Güvenlik Hizmet Alımı” işi olduğu, miktarı ve türünün “100 Personel 1 Yıl Özel Güvenlik Hizmet Alımı” olduğu, işin yapılacağı yerin Erzincan il sınırları olduğu görülmüştür.

Kamu İhale Genel Tebliği’nin “Özel güvenlik hizmet alımı ihaleleri” başlıklı 67’nci maddesinde “67.1. Özel güvenlik hizmet alımlarına ilişkin ihale dokümanının hazırlanmasında, 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuat hükümlerinin esas alınması gerekmektedir.

67.2. İdarelerce, özel güvenlik hizmet alımı ihalelerinde idari şartnamenin “İhaleye Katılabilmek İçin Gereken Belgeler ve Yeterlik Kriterleri” başlıklı maddesinin “İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin” istenilmesine ilişkin alt maddesinde, Özel Güvenlik Şirketi Faaliyet İzin Belgesine yer verilmesi gerekmekte olup, ihaleye teklif veren şirketin ortakları ile bu şirketin teklif kapsamında sunduğu Özel Güvenlik Şirketi Faaliyet İzin Belgesinde isimleri yer alan şirket ortaklarının aynı kişiler olması zorunludur.

67.3. Özel güvenlik hizmet alımı ihalelerinde; Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Faaliyet İzin Belgesi, çevre yönetim sistem belgesi ve hizmet yeterlilik belgesi istenilmeyecektir. Özel güvenlik mali sorumluluk sigortası dışında hırsızlık, emniyeti suistimal gibi farklı sigorta türlerine ilişkin bir düzenlemeye yer verilmeyecektir.

67.4. Özel güvenlik hizmetinin yerine getirilmesi sırasında kullanılacak özel güvenlik sistem, cihaz ve gereçlerine ilişkin açık düzenleme yapılacak, “yeterli sayıda, vb.” gibi belirsizliğe yol açacak ifadelerin kullanılmasından kaçınılacaktır.

67.5. Özel güvenlik hizmet alımlarında, günlük vardiya sayısına ya da cumartesi ve/veya pazar günleri çalışılıp çalışılmamasına bağlı olarak hafta tatili izni dikkate alınmak suretiyle ilave personel öngörülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede;

67.5.1. İhale dokümanında hafta sonu dahil tam gün ve her vardiyada eşit sayıda personelin çalıştırılacağı belirtilen özel güvenlik hizmet alımlarında hafta tatili izni de dikkate alınmak suretiyle çalışacak toplam personel sayısı belirlenecek ve bu şekilde hesaplanan toplam sayı dokümanda belirtilecektir.

67.5.2. İhale dokümanında, çalışacak personel sayısı her vardiya veya hafta sonları için farklı belirlenmişse ya da günlük vardiya sayıları eşit değilse; haftalık toplam çalışma süresinin haftalık çalışma süresi olan 45 saate bölünmesi suretiyle gerekli olan toplam personel sayısı tespit edilecektir.

67.5.3. Günlük vardiya sayısı ile her vardiyada kaç personel çalıştırılacağı ve haftada çalışılacak gün sayısı belirtilmeden sadece çalışacak toplam güvenlik personeli sayısı belirtilmiş ise, ihale dokümanındaki toplam personel sayısı dikkate alınarak teklifler verilecek ve değerlendirilecektir. İşin gerçekleştirilmesi aşamasında ise haftalık 45 saat olan çalışma süresi aşılmamak kaydıyla, ihale dokümanında öngörülen personel sayısı üzerinden iş programı yapılmak suretiyle vardiya sayıları, her vardiyada çalışacak personel sayısı ve haftalık gün sayısı belirlenecektir.

67.5.4. Hizmetin kampus gibi belirli bir alan içerisinde yerine getirilmesi ve güvenlik için araca gerek duyulması halinde, bu aracın ne kadar yol katedeceğine ilişkin ihale dokümanında düzenleme yapılacaktır.

67.5.6. Özel güvenlik hizmet alımı ihalelerinde yukarıda belirtilen hususlar dışında, bu Tebliğin “Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında teklif fiyata dahil olacak giderler” maddesinde yer alan düzenlemeler uygulanacaktır.” açıklaması,

İdari Şartname’nin “İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri” başlıklı 7’nci maddesinde “…h) 1-5188 sayılı kanun gereğince İçişleri Bakanlığı’ndan alınacak olan "Özel Güvenlik Şirketi Faaliyet İzin Belgesi" 2-Servis aracı için D2 belgesi 3- Kontrol aracı için K2 belgesi teklif dosyasında sunulacaktır…” düzenlemesi,

Anılan Şartname’nin “Teklif fiyata dahil giderler” başlıklı 25’inci maddesinde “…25.3.3. Malzeme giderleri: 1 Adet 15 kişilik en az 2013 model personel servis aracı, 1 Adet Kontrol amaçlı en az 2013 model Camlı Van Kamyonet, 25 adet Cep telefonu, 100 adet cop+ cop kılıfı, 100 adet kelepçe + kelepçe kılıfı, 100 adet düdük, 20 adet el feneri, : 20 Adet ışıldak, 3 adet el detektörü, 20 Adet Tabanca kılıfı, Söz konusu malzemeler sözleşme imzalandıktan sonra en geç 10 (On) gün içerisinde idareye teslim edilecektir. Sarf Malzemeler kullanılmış olmayacaktır. Bu malzemeler 1 defaya mahsus yüklenici tarafından temin edilecektir. İş bitiminde malzemeler idareye kalacaktır. Servis aracının ve Kontrol aracının akaryakıt giderleri idare tarafından karşılanacaktır. Araçların bakım onarım ve diğer giderleri yüklenici tarafından karşılanacaktır…” düzenlemesi,

Teknik Şartname’nin “Tanımlar” başlıklı 2’nci maddesinde “…2.3.Güvenlik Hizmetleri: Erzincan Belediyesine ait Merkez Hizmet binası. Arıtma tesisi-Çöp Depo yeri, Kırklar su deposu, Beytahtı Su deposu, Konkasör tesisleri, Kurutilek su deposu, Makine İkmal Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü vezneleri ( Mutemetlerin güvenliği amacıyla bankaya kadar refakat edilecektir.) Ekşisu mesire alanı, Fen İşleri şantiyesi, Terzibaba Müdürlüğü, Sebze Hali, Başkanlık Konutu, Eski Terminal Binası. Ekşisu Kaplıca tesisleri, Veteriner İşleri ve Hayvan barınağı, Esentepe Sosyal Tesisleri ile Kurumun yapacağı tüm sosyal etkinliklerde Kurumun talebi halinde Güvenliğin sağlanması ve planlamalara uygun olarak aksatılmadan yürütmek ve kontrol etmek…”düzenlemesi yer almaktadır.

11.06.2009 tarihli 27255 Resmi Gazete Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin “Yetki belgesi türleri” başlıklı 6’ncı maddesinde “…(4) D türü yetki belgesi: Otobüsle yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

a) D1 yetki belgesi: Tarifeli olarak şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara,

b) D2 yetki belgesi: Tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara,

c) D3 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili personelini yurtiçinde taşımak üzere yolcu taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara,

ç) D4 yetki belgesi: Taşıma mesafesine bakılmaksızın iliçi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz olarak ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. Sadece tarifesiz taşımacılık yapmak üzere D4 yetki belgesi düzenlenmez.

(8) K türü yetki belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara,

b) K2 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara,

c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir…” hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen ihale dokümanı düzenlemelerinden, ihale konusu iş kapsamında 1 adet 15 kişilik en az 2013 model personel servis aracı, 1 adet kontrol amaçlı en az 2013 model camlı van kamyonet aracının istenildiği, söz konusu araçlar için ise İdari Şartnamenin 7’nci maddesinde servis aracı için D2 belgesinin, kontrol aracı için K2 belgesinin istenildiği anlaşılmıştır.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde D2 yetki belgesinin “ Tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara” verileceğine ilişkin hükmün yer aldığı,

D2 belgesinin ise tarifesiz olarak yurt içinde ticari amaçlı olarak yolcu taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilerin temin etmesi gerektiği anlaşılmış olup

ihale konusu iş kapsamında isteklilerden temin edilmesi istenen araçların da ihale konusu iş kapsamında kullanılacağı bunun bir ticari faaliyet çerçevesinde gerçekleştirilen bir iş olduğu değerlendirilmiş olup

İdari Şartname’de D2 belgesinin yeterlilik kriteri olarak istenilmesinin mevzuata aykırılık teşkil etmediği anlaşılmış olup söz konusu iddianın bu yönüyle yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde “K2 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara” hükmünün yer aldığı, ihale konusu iş kapsamında istenecek olan malzemelerin ise ihale dokümanında belirtildiği, ihale konusu işin farklı yerlerde ifa edileceği, söz konusu malzemelerin ihale konusu işin yapılacağı yerlere taşınması işleminin de ihale konusu iş kapsamında yer aldığı değerlendirilmiş olup ihale dokümanında K2 belgesinin istenilmesinin mevzuata aykırılık teşkil etmediği anlaşılmıştır.. Bu itibarla başvuru sahibinin bu iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

İhale konusu iş kapsamında istenilen servis aracı ve kontrol aracı için kendi malı olup olmaması ile ilgili olarak İdari Şartname’nin 7’nci maddesinde herhangi bir düzenlemeye yer verilmediği, dolayısıyla söz konusu ihalede istenilen araçları kendi malı olabileceği gibi kiralama yoluyla da temin edilebileceği, söz konusu araçlar için D2 ve K2 belgelerinin istenilmesine ilişkin olarak mevzuatta herhangi bir engel bulunmadığı ve idarenin takdir yetkisi dahilinde olduğu, bu itibarla başvuru sahibi isteklinin bu iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

2) Başvuru sahibinin 2’nci iddiasına ilişkin olarak:

Teknik Şartname’nin “Güvenlik Hizmetleri” başlıklı 2.3’üncü maddesinde “…Erzincan Belediyesine ait Merkez Hizmet binası. Arıtma tesisi-Çöp Depo yeri, Kırklar su deposu, Beytahtı Su deposu, Konkasör tesisleri, Kurutilek su deposu, Makine İkmal Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü vezneleri ( Mutemetlerin güvenliği amacıyla bankaya kadar refakat edilecektir.) Ekşisu mesire alanı, Fen İşleri şantiyesi, Terzibaba Müdürlüğü, Sebze Hali, Başkanlık Konutu, Eski Terminal Binası. Ekşisu Kaplıca tesisleri, Veteriner İşleri ve Hayvan barınağı, Esentepe Sosyal Tesisleri ile Kurumun yapacağı tüm sosyal etkinliklerde Kurumun talebi halinde Güvenliğin sağlanması ve planlamalara uygun olarak aksatılmadan yürütmek ve kontrol etmek…” düzenlemesi,

Anılan Şartname’nin “Yüklenicinin sorumlulukları” başlıklı 5.1 maddesinde, “…ı)Dahili sabit telefonların bakımlı ve faal durumda bulundurulmasından sorumludur, Yüklenici işin görülmesi sırsında en az 2013 model Dizel 15 kişilik bir servis aracı, En az 2013 Model Dizel Klimalı Camlı Van Kamyonet (Devriye Kontrol Aracı) , temin edecektir. Bu araçların Akaryakıt giderleri İdareye ait olacak, Bakım onarım ve diğer giderleri ( Kasko, Sigorta, gibi) Yükleniciye ait olacaktır. Araçlar (boş vakitlerde) İdarenin belirlediği yerlerde bulundurulacaktır. Araçların şoförleri idare tarafından karşılanacaktır. Yüklenicinin Servis aracı için D2 belgesi ve Devriye kontrol aracı için K2 belgeleri olacaktır…” düzenlemesi yer almaktadır.

Söz konusu Teknik Şartname düzenlemesinden ihale konusu iş kapsamında yüklenici tarafından temin edilmesi istenen servis aracı ve kontrol aracı için akaryakıt giderlerinin idare tarafından karşılanacağı, bakım onarım, kasko, sigorta vb. gibi giderlerin ise yükleniciye ait olacağı anlaşılmaktadır.

Başvuru dilekçesinde yer alan ihale konusu iş süresi içerisinde araçların yapacağı km’lerin belirtilmemiş olmasının tekliflerini oluştururken tereddüde düşürdüğü iddiasına ilişkin olarak yapılan incelemede, ihale konusu iş kapsamında istenilen araçların akaryakıt giderlerinin idare tarafından karşılanacağı, bahse konu araçların bakım onarım, kasko, sigorta gibi giderlerin yüklenici tarafından karşılanacağı bu itibarla araçların ihale konusu iş kapsamında yapacağı km’lerin belirtilmemiş olmasının akaryakıt gibi asli bir maliyet kalemi için önem arz edeceği ihale konusu iş kapsamında ise akaryakıtın idare tarafından karşılanacağının belirtildiği, bakım onarım, kasko, sigorta vb. giderler için araçların yıl boyunca yapacağı km’lerin belirtilmemiş olmasının periyodik olarak yapılacak olan bakım onarım için engel teşkil etmeyeceği sonucuna varılmıştır.

Diğer taraftan, servis aracı ve kontrol aracının isteklilerce temin edilmesi gerektiği dolayısıyla teklif edilecek araçların karakteristiklerinin isteklilerce bilinerek maliyetlerinin de istekliler tarafından hesaplanarak tekliflerine yansıtılması gerektiği, ayrıca Teknik Şartname’nin “Güvenlik Hizmetleri” başlıklı 2.3’üncü maddesinde güvenlik personelinin istihdam edileceği yerlerin belirtildiği, basiretli bir tacir tarafından da teklif verilmeden önce söz konusu mesafelerin kaç km olduğunun öngörülebileceği ve bu hesaplama sonucuna göre bakım onarım maliyetini öngörerek teklifini hazırlaması gerektiği anlaşılmış olup başvurunun sahibinin iddiasının bu yönüyle uygun olmadığı sonucuna varılmıştır.

3) Başvuru sahibinin 3’üncü iddiasına ilişkin olarak:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10’uncu maddesinde “ Madde 10- Özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

c) 18 yaşını doldurmuş olmak…” hükmü,

Teknik Şartname’nin “ Personel organizasyonu” başlıklı 8’inci maddesinde “…e)Bayan ve Erkek personel Tercihen 22 - 35 yaş arası olmak (erkekler için askerlik hizmetini yapmış olmak)…” düzenlemesi yer almaktadır.

Anılan Kanun’un 10’uncu maddesinden, silahsız olarak görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul, silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin ise en az lise veya dengi okul mezunu olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmasının yeterli olduğu anlaşılmıştır.

Teknik Şartname düzenlemesinden ise bayan ve erkek özel güvenlik görevlileri için tercihen 22 – 35 yaş arasında olması gerektiği ve erkekler için ise askerlik hizmetini yapmış olmak gerektiği anlaşılmıştır.

Anılan Şartname düzenlemesinde, tercihen 22-35 yaş arası olmasının istenildiği, söz konusu düzenlemenin kesinlik içermediği değerlendirilmiş olup, diğer taraftan idare tarafından EKAP üzerinden verilen 13.11.2015 tarihli cevap yazısında da ihale konusu iş kapsamında alınacak olan personelin 22-35 yaş arasında olacağının kesin olarak belirtilmediğine yer verildiği görülmüş olup başvuru sahibi isteklinin bu iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanun'un 65'inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 30 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere,

Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onbirinci fıkrasının (c) bendi gereğince itirazen şikâyet başvurusunun reddine,


Oybirliği ile karar verildi.

Mahmut GÜRSES

Başkan

Kazım ÖZKAN

II. Başkan Ahmet ÖZBAKIR

Kurul Üyesi Mehmet Zeki ADLI

Kurul Üyesi

Hasan KOCAGÖZ

Kurul Üyesi Hamdi GÜLEÇ

Kurul Üyesi Dr. Mehmet AKSOY

Kurul Üyesi

 
< Önceki   Sonraki >
[ Geri ] [ Yukarı ]

İçerik İstatistiği

KiK Kararları: 13.133 Karar
 - Bu Hafta (28.04-28.04): 0
 - Geçen Hafta(21.04-27.04): 0
 - Bu Ay (Nisan): 23
 - Geçen Ay (Mart): 40
Kategori: 162
Haberler: 748

Abone İstatistiği

7 misafir ve 2 abone bağlı
Abone Sayısı: 9031
Abone Oranları:
  - Giriş (1 ay): % 7,64
  - Bronz (3 ay): % 0,00
  - Gümüş (6 ay): % 0,64
  - Altın (12 ay): % 28,03
  - Kamu Altın (12 ay): % 63,69
Ziyaretçi Sayısı: 9.391.673
Final Bilgi Hizmetleri     kikkararlari.com facebook     kikkararlari.com twitter
256-Bit GeoTrust SSL Sertifika
Ödeme Seçenekleri
Bu Sayfayı Paylaş X

"Bilginin Kısa Yolu.."